La millor loteria, el treball de cada dia

albufera valenciaSegurament hui no sigues més ric, ja ho comprovaràs online, abans es comprovava en el diari si t’havies fet milionari amb la loteria de Nadal, ara ja no cal esperar. I el més normal es que els diners que et tornen en algunes participacions, no paga la pena ni demanar-los. Diuen al meu poble això de “La millor loteria, és el treball de cada dia” i també he escoltat altra frase pareguda “si vols que et toque la loteria, treballa de nit i de dia”. Però en realitat la loteria ja ens ha tocat a tots els que tenim salut.

Per a començar saps llegir, ja estàs entre el 83% dels habitants del món, i si tens algun lloc on dormir, ja estàs entre el 77% dels afortunats. La meitat de les persones del món viuen amb menys de dos dòlars al dia, és a dir 54€ al mes, i 667 € a l’any, quasi segur tu vius amb més.  A més pots llegir esta notícia des d’un ordinador o un smartphone amb internet, ja eres minoria perquè només poden fer-ho 1 de cada 4 persones al planeta.

Però a més les probabilitats d’haver nascut en la millor terreta del món, en la nostra són molt menudes. Les probabilitats de nàixer a Europa 10%, en Espanya del 0.62%  i les probabilitats de ser valencià, tenint en compte que som uns 5 milions de valencians i al món hi ha pràcticament 7.400 milions d’habitants, són del 0.068%.

Si estàs llegint açò eres part del 0.035% que parla valencià, i que estarà pensant: ‘eres més pesat que una haca morta’ o ‘ja està bé amb tant de numeret, on vols arribar?’ Vull arribar a fer-vos vore que tenim motius de sobra per a ser més feliços que un gínjol, perquè formem part de la minoria privilegiada.

Jo sóc conscient quan escric que ho faig per a una minoria a la qual no se li fa pesat llegir en valencià. Per a una minoria de gent a qui li fa goig riure de coses banals i que disposa de 5 minutets per a perdre amb les meues paraules. Escric per a gent afortunada que té esperit crític i sentit de l’humor. I per això hui, vull reivindicar, que ja ens ha tocat a tots la loteria de ser valencians.

Si t’agrada este article, pots llegir molts més en el llibre «De Categoria«, ja la venda!!!

9 comentarios de “La millor loteria, el treball de cada dia

  1. Che de veres; una vegada més claves l’artícul. La millor terreta del món ens dona molt, encara que de vegades ens entren ganes de pegar a fugir . Bones festes!!!

  2. A mi en canvi m’ha agradat molt l’article i no tinc cap dubte… jajaja
    Per cert, Vicent, estàs totalment segur del percentatge de gent que sap escriure en valencià? I no vull ser un punxa…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.