Vídeo De Molta Categoria

En Shelbyville, Texas, un grup d’amics es reunix cada setmana per a mostrar tots junts l’orgull que tenen de ser valencians. Ells han nascut en França, Xina o Rússia, però després de llegir el llibre De Categoria començaren a valencianitzar-se, i ara amb De Molta Categoria, han acabat adoptant els nostres costums.

Per això es reunixen cada diumenge al voltant d’una paella convidats pel rei moro de Texas, el cowboy del socarrat, el mestre paeller americà conegut com «El Capità Paella». I en el ranxo texà mengen bona cosa d’allioli, mentre beuen cassalla i cuinen una paella amb arròs de l’Albufera. I ho fan mentre escolten la música del tabal i la dolçaina, ensenyen les paraules valencianes als seus fills i tiren masclets. Han deprés a fer la paella amb els ingredients tradicionals, no com eixes plenes de xoriço que es poden comprar en supermercats de tot el món, i que cuina Jamie Oliver. Els encanta repelar el socarrat i jugar una partida de truc quan acaben de dinar-se la paella, i diuen això de «qui la cuina no l’escura».

Esta és la premissa del vídeo que hem rodat per a celebrar l’arribada del llibre De Molta Categoria. Una evolució més valenciana, més punxa, i més «animal» de l’anterior llibre. Si tu també vols ser un valencià De Molta Categoria, passar-ho «mel de romer» amb els meus destarifos, i dependre de la teua terra mentre rius bona cosa, has de fer-te amb el teu exemplar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.