Els millors dibuixos animats de Canal 9

Ara que fa 2 anys del tancament de Canal 9 molta gent farà anàlisis del que estem perdent sense un mitjà de comunicació propi, de com s’ha destruït el sector audiovisual en la Comunitat, i de com ens hem quedat sense visibilitat. Jo vaig fer el meu balanç fa un any, així que ara el que vaig a fer és recordar bons moments i pensar que cada dia estem més a prop de tornar a gaudir d’una radiotelevisió pública valenciana, en valencià i esperem sense ingerències polítiques.

Els millors dibuixos animats de Canal 9

Bola del Drac

Va ser el referent de tota una generació, Inexplicablement es va deixar d’emetre i ens va obligar a passar-mos als capítols de TV3. Una sèrie que no passa de moda i que tot i semblar violenta, ens mostra valors com el sacrifici, l’amistat o el treball en equip.

Capità Planeta

Una sèrie on l’ecologia i la multiculturalitat eren l’eix fonamental «el Capità Planeta és un heroi que vol reduir la pol·lució a zero». Terra, foc, aigua, vent… i cor… COR??? La música apegalosa i els vestits colorits la convertiren en una sèrie de culte entre els més friquis.

capità planeta

Doraemon

Mira totes les floretes… Doraemon era l’ésser més cabut de l’univers, i a més volava. Un gat espacial màgic que parla i fa coses xules: el desig de qualsevol xiquet. Ara mai he entés com un gat i un pardal (Nobita estava enjugassat) eren tan amics.

Musculman

Una sèrie de culte, Musculman era l’antiheroi per antonomàsia, era un símbol per a tots. No era el més fort, el més intel·ligent, ni el més ràpid… però guanyava perquè era el més graciós i a més tenia un gran cor. En la vida els bons de vegades guanyen, o no, però eixa era la idea de Musculman. Per cert en un doblatge comentaven alguna cosa així com: «És el combat més important de la història, estàn pendent tot el món, i també a Benetússer». BRUTAL

Sin chan

«Culet, culet». Sin Chan fa el que qualsevol adult sense vergonya ni pudor haguera fet; dir les coses pel seu nom. Un «artista» més espavilat i inquiet que qualsevol xicon de la seua edat. A més deprens barbaritats de la cultura japonesa amb el visionat dels seus capítols. Quina Trompa!

Els guardians de la galaxia

Any 2086 els extraterrestres ens visiten, ens demanen ajuda i ens donen els plànols per a construir naus espacials. Màgia, espases, espai exterior, naus, velocitat. Estos dibuixos ho tenen tot per a ser mítics.

Sylvan

Una sèrie espanyola que va fer la FORTA per als seus socis. La sèrie està ambientada a l’Edat Mitjana, al regne del Rei Carles, quan tot era màgia i bruixeria. Sylvan, que significa home del bosc, és un jove cavaller que un dia el mag Linmer troba malferit al bosc encantat, serà l’escollit per combatre les forces del mal i convertit en un heroi.

sylvan

 

Altres que també van marcar època en Canal Nou foren «La Formiga Atòmica», «Els Teletubbies», «Horry, el Monstre de Xocolata» i «Els Pingüins Venjadors» entre molts altres clàssics com «Els Picapedra» o «L’Abella Maya».

Si t’agrada este article, pots llegir molts més en el llibre «De Categoria«, ja la venda!!!

3 comentarios de “Els millors dibuixos animats de Canal 9

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.