trinquet de pelayo

Foto d’una final del Circuit Professional d’Escala i Corda cortesia de Val-Net.

Per a qui no conega el trinquet de Pelayo, que a València són molts, un consell urgent: aneu a visitar-lo i a viure una partida en directe abans que el tanquen. És l’últim trinquet que queda a la ciutat de València, és (diuen) el recinte esportiu en actiu més antic d’Europa, és la catedral de l’escala i corda, i és en definitiva part de la nostra història. A punt de complir 147 anys, les seues lloses monovarianes poden quedar-se sense pilotades de vaqueta i els seus murs passar d’acumular travesses a acumular pols.

No vaig a entrar en els detalls econòmics que estan ficant en perill «la Catedral», però alguna cosa cal fer perquè no es produïsca l’enèsim atemptat contra el nostre patrimoni cultural. Jo com a periodista només puc alertar sobre el que pot passar i mostrar-vos un vídeo perquè vegeu la meravella que s’amaga darrere de quatre finques al carrer Pelayo. El vídeo formarà part d’un altre projecte audiovisual que estem realitzant uns amics, amb pocs recursos i amb moltes ganes, un projecte del qual ja vos parlaré més avant, però hem sentit la necessitat de compartir este xicotet homenatge al Trinquet de Pelayo amb tots vosaltres.

Signa la petició per a salvar Pelayo en Change.org