El valencià sexual

virgo

“De les coses del piu, Déu se’n riu”, i per això vaig a fer un recull de com vegem els valencians els temes del piu i la figa a través de la llengua. Els valencians som segons les estadístiques aquells que tenim els orgasmes més llargs d’Espanya, i també estem liderant les estadístiques d’europeus més infidels. Tal volta siga conseqüència d’aquella València medieval que acollia el bordell més gran de tot el continent o tal volta resulta que l’orxata és afrodisíaca, el cas és que tenim un vocabulari molt ample en la matèria. 

Òrgan reproductor masculí

L’òrgan masculí, el piu, té molts noms. Els més acadèmic és el penis o el fal·lus, però estes accepcions només les trobaràs als llibres. Per als xiquets sol ser la xufa, la cuca o el cuc, la trompa, la pilila (pronunciat pelila) o el cacauet… Quan ja eres un poc més major pots anomenar al teu membre viril la verga, l’aparell, el pardal, la ferramenta, la palanca o la minga. I depén de la zona potser escoltes dir la cigala, tita, llonganissa, la rata, albergina o el botifarró. La part inferior de l’òrgan masculí és l’ouera, els collons o la bossa dels ous.

Si vols presumir potser dius que tens el màstil o l’espasa preparats, o que eres un trípode. També potser et siga útil conéixer el terme furó o furonet que li dóna nom del forat del cul. I recorda que “polla” és un castellanisme que en valencià significa “gallina jove”. 

Goya té mala rima en castellà.

Goya té mala rima en castellà.

Òrgan reproductor femení

L’òrgan femení, la figa, també té molts sinònims. Els noms més acadèmics, més d’escola, serien la vulva o la vagina. Per a les xiquetes la figueta, la floreta, la petxina o el parruset. El parrús o la parrussa és tal volta l’accepció més utilitzada per ací, i la flora i fauna estan molt pressents en sinònims com conill, patata, magrana, tonyina, poma, tomaqueta, bajoca, bacora (figa tempranera), cotorra o clòtxina. Altres maneres d’anomenar a la cova o el forat femení per antonomàsia són cony, xona o xomino. Allí es troba el clítoris, també conegut com atmeleta, campaneta, galló o cigronet.

De manera més “poètica” es pot dir l’amagatall, gatera, cabàs o forat de l’alegria. A més a més, pel que fa a la sexualitat de la dona existix un ample vocabulari per a referir-se al que físicament es coneixen com les mames o els pits. Els homes també en tenen pits, però el vocabulari sol estar referit als atributs femenins, les quals se solen anomenar en termes més vulgars com: mamelles, melons, pitera, escot, mamellam, melonar, peres, o les bufes. La part central dels pits són els mugrons o mugronets, depenent de la carinyositat i la dimensió. Segurament hi ha més sinònims però mai et pots referir a elles com tetes, perquè les tetes són les teues cosines o germanes, no les teues mamelles. I tingues sempre en compte una premissa bàsica: «els pecats de la xona, la Mare de Déu els perdona».

El Déu egipci de la fertilitat, Min. D'ahí la paraula Minga.

El Déu egipci de la fertilitat, Min. D’ahí la paraula Minga.

Abans del sexe

Quan l’home està calent va armattrempat, o excitat, se sol dir que “està més calent que una mona” o “que les gallines” pot ser efecte d’algun refregó o magreig. També pots estar “més calent que el mànec de la paella”, “trempat com un burro” o simplement “anar content” o “més content que un gínjol”, encara que esta es pot utilitzar en molts contextos més enllà del sexual. Si el seu estat de calentor és habitual, quan és un eixit, podem dir que és més calent que “un titot”, que “el fem de porc”, o que “un all porro”. Perquè ja sabem que “tira més un pèl de figa que una maroma de barco” i que “a l’olor de la tonyina, s’escarota l’albergínia”

Per a la dona hi ha més pudor en el llenguatge a l’hora de parlar de l’excitació sexual, però tindre la “figa en flames”, “estar recalfà” o “posar-se calenta” són maneres poc subtils de dir-ho i poden ser l’efecte de “repicar la campaneta”. Recentment he escoltat una manera de referir-se a eixa exitació genial: “li pots plantar arròs a les bragues” que deu ser de Sueca o contornà, encara que per a mi la millor és eixa expressió nostra tan visual que diu: “la figa li fa palmes”, una manera insuperable de parlar d’eixa calentor sexual femenina. Et té ganetes, em fica a cent, o vol tema poden servir per als dos sexes però és necessari deixar clar que “dos pardals en una figa, no fan lliga”.

 

Postura 24 del Kamasutra comeguda com "em fa mal el cap"

Postura 24 del Kamasutra comeguda com «em fa mal el cap»

L’acte sexual

Fer l’amor és natural, sense sexe desapareixeria l’ésser humà així que “folleu, folleu, que el món s’acaba”. És ben sabut pels valencians que “el pèl crida pèl”, i que “no hi ha res més natural que una figa pa un pardal”. Per això els valencians acabem follant, fornicant, cardant, clavant-ho, o copulant (versió suau).

Fer-ho, o practicar el coit també es pot dir fotre però esta paraula pot dur a confusió. Mullar o sucar, pegar una castanya o una pardalada, o inclús una sacsà, xuscar, manxar, o piuar, amb la seua versió afectuosa de pegar una piuadeta són alternatives a la recerca de l’orgasme. Si eres un poc més romàntic pots referir-te a l’acte sexual com fer l’amor, gitar-se junts, anar al llit, dormir juntets o arrepretats.

En canvi si volem ser vulgars podem pegar una ceba, esmolar la ferramenta (o l’eina), donar de menjar al conill, descarregar l’escopeta, regar la tomateta, o matar la rateta. I antigament també es deia menjar peix o sucar magre. Però recorda “per a poder follar, abans has de trempar” i que “a l’estiu la figa busca el piu”.

Si parlem de la primera vegada que es tenen relacions el llenguatge és prou masclista. Per a l’home ja és un home, un mascle, ja ha conegut dona o descarregat l’escopeta quan perd la virginitat. En canvi quan la dona té relacions sexuals per primera vegada, el llenguatge es recrea en esta pèrdua. Es diu que l’han desflorat, l’han estrenat, han encetat el meló, o trencat les anous.

Altres activitats sexuals conegudes entre els valencians, especialment entre els mascles, són: el joc de la galleta i la llençolà (també conegut com sopar valencià). Queda explicat al Diccionari de la Acadèmia Valenciana de la Llengua.

llençolada

Mites sobre sexualitat

-A l’església o les üeles deien això de què fer-se una paia, masturbar-se, fer-se la mà… acabaria produint-te ceguera.

-Altre mite prou estès és eixe de “el que es menja es cria”, i s’ha dit sempre sense base científica que les ametles fan créixer les mamelles, o “xiquetes mengeu peix que la figa creix”.

-Així com és el nas és el compàs és un altre mite estes que indica de què hi ha una relació proporcional entre la grandària del nas i del piu.

“Si en falles no folles en pasqües no falles” és una manera optimista d’afrontar la primavera.

“Dona amb cames primes, dona folladora”, altra frase antiga que establix una relació entre el volum de les cames i la promiscuïtat.

 Frases sexuals aleatòries

Del cardar ni molt parlar ni poc actuar. Consell referit principalment als homes que farden massa.

On besa no deixa pèl. Referit a una persona ruda, normalment un home.

Amor ardent, cec i calent. No cal explicar-ho.

Cada cassoleta busca la seua tapadoreta (o perolet). Buscar la mitja taronja.

Més es fa amb amor que amb l’espasa. La nostra versió de “fes l’amor i no la guerra”.

On tingues el niu, no poses el piu. La versió valenciana de “donde tengas la olla no metas la polla”.

Pardal cansat, canvia’l de forat. Un consell que es dóna contra l’apatia sexual.

Per a ser puta de cassoleta, més val tenir la figa queta. Referit a les dones que es giten amb molts coneguts sense obtindré rèdit.

Quan el pardal s’empina, s’acaba la doctrina. El que sempre s’ha dit de “tindre el cap al piu” o tota la sang ahí baix.

 Als quaranta s’encanta. Parla del descens de desig masculí.

Uns valencians fent poesia de carrer

Uns valencians fent poesia de carrer

Frases vulgars per a lligar

Hi ha moltíssimes frases d’eixes que es solen escoltar des d’una obra en marxa. Ja en alguna cançó popular escoltem allò de “Marieta vull tocar-te el cul…”, “Marieta que bona estàs, tens una figa com un cabàs, tens dos mamelles com dos melons, Marieta toca’m els collons”…

Algunes de les més típiques en la zona de la Ribera són:

Tants pardals morint-se de fam i tantes figues podrint-se.

Morena, ací tinc un pardal sense faena

Rubia, rubiales, ací tinc un pardal sense ales.

O bella flor del paradiso, si vols que te la clave dis-ho.

Si t’agafe, t’esclafe!

Si t’agarre, t’aspatarre!

Estàs tan bona que et menjaria la regla a culleradetes.

En fi, ho deixe estar ací que supose que ja vos heu fet una idea de com ens les gastem els valencians quan toca parlar de sexe. Si vos ha agradat l’article, vos agradarà llegir El valencià escatològic i el Manual per a insultar en valencià. A més de segur que vos agrada el llibre De Categoria.

5 comentarios de “El valencià sexual

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.